Комбіновані свічки Провітадін Форте з олією обліпихи

Обліпиха (Hippophae), або, як її називають, магічна рослина, використовується в народній медицині з давніх давен для лікування різних захворювань.

Слово Hippophae походить від латинського слова Hippo, що означає кінь, а Phaos означає сяйво, оскільки воно використовувалося в стародавній Греції як корм для коней, який збільшував їх вагу і робив їх шерсть блискучою.

Обліпиха розповсюджена в Європі, Індії, Непалі, Бутані, Пакистані і Гімалаях.

Обліпиха століттями використовувалася в Євразії в якості їжі (чай, напої, варення і т. д.), а також для етномедичних засобів захисту. Медичні застосування обліпихи включають в себе лікування шкірних захворювань, виразкової хвороби, проблем з серцем і пухлин.

В Центральній Азії олію обліпихи здавна використовують для лікування запалення статевих органів та матки, для зволоження слизової піхви при її вікових змінах та для зменшення печіння на свербіння.

Обліпиха є важливим джерелом деяких цінних хімічних речовин, таких як вітамін С, токоферолів, токотрієнолів, органічних кислот і поліненасичених жирних кислот.

В народній медицині листя і плоди обліпихи використовують в якості антисептику, болезаспокійливого та протизапального засобу для загоєння ран при мікробних інфекціях, а також при лікуванні виразок.

Т. Беверидж повідомив, що обліпиха має значну медичну цінність при лікуванні шкірних захворювань, виразкової хвороби шлунку (Виразки шлунку і дванадцятипалої кишки) і серцево-судинних розладів. За останні 5 десятиліть обліпиха використовується для лікування радіаційних ушкоджень, запалення і опіків в китайських народних ліках.

Олійні екстракти обліпихи використовуються при лікуванні шкірних захворювань, таких як екзема, псоріаз, червоний вовчак та дерматоз, а також використовуються в різних частинах світу, як традиційна медицина, для лікування розладів шлунку, кашлю та сепсису.



Лікувально-профілактична дія свічок Провітадін Форте з олією обліпихи

Антиоксидативна активність
Дослідження in vitro екстракту обліпихи показали високу антиоксидантну активність. Аскорбінова кислота (вітамін С), токофероли (Вітамін Е), каротиноїди і поліфеноли в насінні, листі та ягодах обліпихи були виявлені як природні антиоксиданти. Антиоксидантна активність обліпихи може бути зумовлена високим вмістом фенолів і флавоноїдів. Олія обліпихи джерело незамінних жирних кислот, що становлять 70 % її складу.
Різними in-vivо, in-vitro дослідженнями було показано, що плоди обліпихи інгібують викликаний нікотином окислювальний стрес.

Антиандрогенна дія
Підвищений рівень дигідротестостерону в плазмі (ДГТ) пов'язаний з розвитком ДГПЗ. Таким чином, інгібітори 5-α-редуктази, ферменту, який перетворює тестостерон в DHT, і інгібітори зв'язування рецептора андрогену є альтернативою при лікуванні ДГПЗ.
Олеїнова і лінолевої кислоти довели інгібування 5 альфа-редуктази типу 1.
Поліфеноли обліпихи включають флавоноли, катехіни, проантоціанідіни і хлорогенову кислоту, тоді як її основні жирні кислоти (пальмітолеінова, пальмітинова, лінолева і олеїнова кислота) мають антиандрогенну дію, через пригнічення 5-α редуктази.
В дослідженнях було показано, що обліпиха впливає на агрегацію тромбоцитів, впливає на кров’яні ліпіди, має електрофізіологічні, а також радіозахисні ефекти.

Антимікробні ефекти
Активні компоненти олії обліпихи інгібують ріст бактерій таких як B. subtilis, B. cereus, E. coli, S. aureus, and B. coagulans.

Протипухлинна дія
Олія обліпихи володіє доведеною активністю проти TPA-індукованої пухлини завдяки вмісту трьох фенольних з'єднань - катехін, галлокатехін і епігаллокатехін.
Ненасичені жирні кислоти, зокрема, в група омега-3, пригнічують розвиток пухлин, а також зростання пухлинної тканини і його пізніх метастазів.

Добре відомі антиканцерогенні властивості вітаміну С, каротиноїдів, вітаміну Е, флавоноїдів, кемпферолу, жирних кислот, тріацілгліцерінів, фітостеролів і фенольних з’єднань, що присутні в олії обліпихи.

Радіопротектортна дія
Вітамін С, вміст якого в 15 разів вище, ніж у апельсині (близько 695 мг / 100 г), має антиоксидантний ефект і захищає від шкідливого впливу UVA і UVB випромінювання.
Наявність вітаміну Е в формі токоферолів (бл. 200-600 мг / 100 г), мінералів та флавоноїдів зміцнюють стінки капілярів. Ненасичені жирні кислоти зменшують постзапальні речовини після шкідливого ультрафіолетового випромінювання.
При топічному застосуванні олія обліпихи зменшує опіки викликані сонцем чи променевою терапією.

Ранозагоювальна дія олії обліпихи обумовлена поліненасиченими жирними кислотами, включаючи альфа- та гамма -ліноленову, лінолеву і пальмітолеінову (омега-7), яка є компонентом ліпідів шкіри і стимулює регенеративні процеси в епідермісі і загоєння ран. Завдяки цьому, олія обліпихи активізує фізіологічні функції шкіри і зменшує шрами. Гамма-ліноленова кислота покращує кровообіг, що позитивно впливає на постачання необхідних речовин та кисню, легко проникає в глибші шари шкіри та слизову, де перетворюється в простагландини і саме тому ефективно захищає проти інфекцій, протидіє алергії, знімає запалення і уповільнює процес старіння.
Олія обліпихи також має виражений протизапальний ефект на слизову піхви та шийку матки, та стимулює більш швидке загоювання ерозій шики матки.
Наявність лінолевої кислоти (омега-6), яка є компонентом міжклітинних з’єднань , стимулює регенерацію клітин і регулює функції сальних залоз.

Антиалергічна діяпов’язана з урсоловою кислота і олеаноловою кислотами завдяки на ефекті стабілізації мембрани, що пригнічує дегрануляції огрядних клітин. вперше нещодавно виявленими речовинами - 2,5-біс-арил-3,4-диметилтетрагідрофуранові лігнани, нектандрін B, фрагрансін A2 і саусернетіндіол.
Протизапальна дія обумовлена зниженням активності та цитотоксичності натуральних кілерів (NK-клітин) завдяки дії флавоноїдів, які в великій кількості знаходяться в олії обліпихи.

Фосфоліпіди і гліколіпідизволожують і пом'якшують епідерміс, поліпшують еластичність, зменшують запалення, прискорюють регенерацію шкіри та слизових і оновлення клітин.

  • протизапальна
  • імуномоделююча
  • антиоксидантна
  • антибактеріальна
  • протизапальна
  • протипухлинна
  • радіопротекторна
  • протиалергійна
  • ранозагоювальна


Показання до застосування супозиторіїв Провітадін Форте з олією обліпихи:


  • в комплексній терапії гіперплазії передміхурової залози
  • в комплексній терапії атрофічного кольпіту у літніх жінок
  • в комплексній терапії запальних захворювань піхви
  • в комплексній терапії хронічного простатиту
  • в комплексній терапії променевого проктиту
  • в комплексній терапії променевого циститу
  • в комплексній терапії ерозії та дисплазії шийки матки
  • в комплексній терапії геморою
  • в комплексній терапії тріщини прямої кишки
  • Ефективність супозиторіїв Провітадін обумовлена унікальною комбінацією природних компонентів.
    Місцевий характер застосування супозиторію створює високу концентрацію біологічно активних компонентів безпосередньо у вогнищі запалення.
    Ректальне введення супозиторію забезпечує надходження цілющих речовин в кров'яне русло та лімфатичну систему внутрішніх статевих органів та прямої кишки.
    Вагінальне введення супозиторію дозволяє в нашвидші терміни зменшити набряк, запалення та пришвидчити регенерацію слизової оболонки піхви на епітелію шийки матки.

Активні компоненти олії обліпихи


Олія обліпихи містить близько 190 біологічно активних речовин: насичені жирні кислоти – пальмітинова кислота C16: 0, стеаринова кислота C18: 0, ненасичені жирні кислоти - ейкозановая кислота ω-9 C20: 1, олеїнова кислота ω-9 C18: 1, пальмітолеін ω-7 C16: 1, лінолева кислота ω-6 C18: 2, альфа-ліноленова кислота ω-3 C18: 3, гамма-ліноленова кислота ω-6 С18: 3, стерини, 14 вітамінів: A, C, D, E, F, K, P, і комплексні вітаміни групи В (В1, В2, В6), провітамін А, альфа- і бета-каротин, суміш інших каротиноїдів (До 180 мг%), сильні антиоксиданти (токофероли, токотрієноли), флавоноїди (близько 36 видів), фруктові кислоти: яблучна кислота і лимонна кислота, фенольні сполуки, 11 мікроелементи, в тому числі цинк, залізо, кальцій, селен, мідь, дубильні речовини, фосфоліпіди, антоціани, стероїди, цукри, пектини, 18 амінокислот.

Флавоноїди присутні у всіх частинах. Основні флавоноїди обліпихи - ізохамнетеін, кверцетин, мирицетин і кемпферол.

Поліфеноли включають флавоноли – глікозид рутину, катехіни, проантоцианідіни і кислоти: хлорогенову, галлову, протокатехінову, р-гідроксибензойну, ванілову, саліцилову, р-кумарову, коричну, кавову, ферулову і мирицетин.

Обліпиха містить вітаміни А, В1, В2, К і Р, вітамін Е ( токофероли α-, β- and γ-T, α-T3, δ-T3, γ-T3+δ-T), токотрієнол та стероли (β-сітостерол, кампестерол та стігмастерол). Концентрація вітаміну С становить 28-2500 мг/100 г.

Органічні кислоти, такі як яблучна і хінна кислоти також присутні в обліписі.

До складу обліпихи входять мікро- та макроелементи елементи - калій, мідь, залізо, цинк, магній і т. д.

Головними жирними кислотами є пальмітолеінова, пальмітинова, лінолева і олеїнова.

Каротиноїди – лікопін та β-каротин




Придбати Провітадін

*наукові статті

  • Xuan-Feng Yue. Phytochemical composition and antibacterial activity of the essential oils from different parts of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) Journal of food and drug analysis 25 (2017) 327 - 332
  • Petra S. Larmoa. Effects of sea buckthorn oil intake on vaginal atrophy inpostmenopausal women: A randomized, double-blind,placebo-controlled study.Maturitas 79 (2014) 316–321
  • Rédei D., Kúsz N. Bioactivity-Guided Investigation of the Anti-Inflammatory Activity of Hippophae rhamnoides Fruits. Planta Med. 2018 Jan;84(1):26-33
  • Diandong Hou. Effects of total flavonoids of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides ) on cytotoxicity of NK92-MI cells. International Journal of Immunopathology and Pharmacology 2017, Vol. 30(4) 353–361
  • Serce S, Ercisli S, Sengul M, Gunduz K, Orhan E. Antioxidant activities and fatty acid composition of wild grown myrtle (Myrtus communis ) fruits. Pharmacog Mag. 2010; 6 (21): 9-12
  • Negi PS, Chauhan AS, Sadia GA, Rohinishree YS, Ramteke RS. Antioxidant and Antibacterial Activities of Various Sea Buckthorn (Hippophae rhamnoides l.) Seed Extracts. Food Chem. 2005; 92: 119-5.
  • Attar SC, Pradeep SN, Ramesh SR. Antioxidant and antibacterial activities of aqueous extract of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) seeds. Fitoterapia. 2007; 78: 590-2.
  • Goel HC, Samanta N, Kannan K, Kumar IP, Bala M. Protection of spermatogenesis in mice against gamma ray induced damage by Hippophae rhamnoides. Andrologia 2006;38:199-207.
  • Yasukawa K, Kitanaka S, Kawata K, Goto K. Anti-tumor promoters phenolics and triterpenoid from Hippophae rhamnoides. Fitoterapia 2009;80:164-7.
  • Shukla SK, Chaudhary P, Kumar IP, Samanta N, Afrin F, Gupta ML, et al. Protection from radiation-induced mitochondrial and genomic DNA damage by an extract of Hippophae rhamnoides. Environ Mol Mutagen 2006;47:647-56.
  • Chawla R, Arora R, Singh S, Sagar RK, Sharma RK, Kumar R, et al. Radioprotective and antioxidant activity of fractionated extracts of berries of Hippophae rhamnoides. J Med Food 2007;10:101-9.
  • Upadhyay NK, Kumar MS, Gupta A. Antioxidant, cytoprotective and antibacterial effects of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) leaves. Food Chem Toxicol 2010;48:3443-8.
  • Arimboor R, Arumughan C. HPLC-DAD-MS/MS profiling of antioxidant flavonoid glycosides in sea buckthorn (Hippophae rhamnoides ) seeds. Int J Food Sci Nutr 2012;63:730-8.
  • Zhao Y. Clinical effects of Hippophae seed oil in the treatment of 32 burn cases. Hippophae 1994;7:36-7.
  • Goel, HC, Salin CA, Prakash H. Protection of jejunal crypts by RH-3 (a preparation of Hippophae rhamnoides) against lethal whole body gamma irradiation. Phytother Res 2003b;17:222-6.
  • Vij AG, Kishore K, Dey J, Pal K, Basu M, Sawhney RC. Inhibitory effect of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) on platelet aggregation and oxidative stress. J Comp Integr Med 2010;7:15.
  • Gupta SM, Gupta AK, Ahmad Z, Kumar A. Antibacterial and antifungal activity in leaf, seed extract and seed oil of sea buckthorn (Hippophae salicifolia Don) plant. J Plant Pathol Microbiol 2011;2:1-4.
  • Chen L, Xin X, Yuan Q, Su D, Liu W. Phytochemical properties and antioxidant capacities of various colored berries. J Agric Food Chem. 2014;94(2):180–8.
  • Rösch D, Bergmann M, Knorr D, Kroh LW. Structure−Antioxidant Efficiency Relationships of Phenolic Compounds and Their Contribution to the Antioxidant Activity of Sea Buckthorn Juice. J Agric Food Chem. 2003;51(15):4233–
  • Gupta A, Upadhyay NK. Sea Buckthorn (Hippophae rhamnoides ) Seed Oil: Usage in Burns, Ulcers, and Mucosal Injuries. In: Preedy VR, Watson RR, Patel VB, editors. Nuts and Seeds in Health and Disease Prevention. London: Elsevier; 2011. p. 1011–1018.
  • Michel T, Destandau E, Le Floch G, Lucchesi ME, Elfakir C. Antimicrobial, antioxidant and phytochemical investigations of sea buckthorn (Hippophaë rhamnoides L.) leaf, stem, root and seed. Food Chem. 2012;131(3):754–60.
  • Sajfrtová M, Ličková I, Wimmerová M, Sovová H, Wimmer Z. β-sitosterol: Supercritical carbon dioxide extraction from sea buckthorn (Hippophae
  • rhamnoides ) seeds. Int J Mol Sci. 2010;11(4):1842–50.
  • Müller L, Fröhlich K, Böhm V. Comparative antioxidant activities of carotenoids measured by ferric reducing antioxidant power (FRAP), ABTS bleaching assay (αTEAC), DPPH assay and peroxyl radical scavenging assay. Food Chem. 2011;129(1):139–48.
  • Yoon MY, Oh JS, Kang H, Park JK. Antioxidant and antibacterial behavior for sediment removed ethanol extract from sea buckthorn seed. Korean J Chem Eng. 2012;29(8):1069–73.
  • Edraki M, Akbarzadeh A, Hosseinzadeh M, Salehi A, Koohi-Hosseinabadi O, et al. Healing effect of sea buckthorn, olive oil, and their mixture on fullthickness burn wounds. Adv Skin Wound Care. 2014;27(7):317–
  • Cupara SM, Ninkovic MB, Knezevic MG, Vuckovic IM, Jankovic SM. Wound healing potential of liquid crystal structure emulsion with sea buckthorn oil. HealthMED. 2011;5(5):1218–
  • Berquin IM, Min Y, Wu R, Wu J, Perry D, Cline JM, Thomas MJ, et al. Modulation of prostate cancer genetic risk by omega-3 and omega-6 fatty
  • Eur J Clin Investig. 2007;117:1866–75.
  • Rosch D, Bergmann M, Knorr D, Kroh LW. Structure–antioxidant efficiency relationships of phenolic compounds and their contribution to the
  • antioxidant activity of sea buckthorn juice. J Agric Food Chem. 2003;51: 4233–
  • Zadernowski R, Naczk M, Nowak-Polakowska H, Nesterowicz J. Effect of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides ) berry extracts on the activity of lipase and lipoxygenase. J Food Lipids. 2002;9:249–58.
  • Soares Nda C, et al. Anticancer properties of carotenoids in prostate cancer. A review. J Histol Histopathol. 2015;30(10):1143–
  • Cheng J, Kondo K, Suzuki Y, Ikeda Y, Meng X, et al. Inhibitory effects of total flavones of Hippophae rhamnoides on thrombosis in mouse femoral artery and in vitro platelet aggregation. Life Sci. 2003;72:2263–71.
Ваш кошик0
Кошик порожній

ДО МАГАЗИНУ
0